dissabte, 8 d’octubre del 2016

Sant Francesc

Aquest dimarts 4 d'octubre hem celebrat la festa de Sant Francesc, és una festa important per la nostra escola, recordem Sant Francesc d'Assís. Un monjo del segle XIII, nascut a Perusa, Itàlia, dins d'una família benestant de comerciants tèxtils. Fou un jove amb una vida fàcil, estudiant, aficionat a la música que gaudia de les seves amistats. Fins que la guerra el va colpejar, en esclatar un conflicte a Perusa ell i els seus amics van partir capa la batalla. El que va viure el va canviar, mort, crueltat, follia...

En tornar a casa, Francesc era un altre i llavors va decidir viure significativament al servei de l'amor i la felicitat, es va retirar al camp. A partir d'aquell moment la seva ocupació fou produir bellessa, tornar-la al món tal com els seus sentits la rebien de la natura. Es va posar a reconstruir una preciosa esglèsia, componia música, cuidava dels amics. Diuen que al final de la seva vida va afirmar: "Cada dia em calen menys coses, i les que em calen les necessito molt poc". El jove Francesc irradiava energia i pau.

Aquest és el nostre homenatge a Sant Francesc i allò que representa: buscar la bellessa i el contacte profund i bell amb els altres, amb totes les persones que habiten el planeta.

Per la classe de P-3 ha significat la primera celebració, és per això que hi dediquem un espai especial. Els grans de l'escola ens varen visitar al matí i vam compartir una estona plegats, i a la tarda vam berenar al pati amb la "solidaritat" com a motiu.

Gràcies!








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada